Printvenlig version


bagværk / kager

Gulerodskage med smørcreme

200 g fint revet gulerod
50 g skummetmælkspulver
40 g mel
5 g blandede krydderier (kanel, kardemomme, allehånde)
5 g bagepulver
lidt flydende SØD
ca. 1 tsk vanillekorn

Smørcreme:
30 g minarine
vanillekorn
lidt flydende SØD
lidt citronsaft og revet citronskal

15 g sukkerfri syltetøj, fx mirabelle eller appelsin (St. Dalfour)

Bland gulerødderne med skummetmælkspulver, mel, krydderier og bagepulver. Smag til med SØD og vanille. Kom dejen i en form, ca.16x6 cm (det er en god idé med bagefolie i formen, eller alm. aluform).

Bages i en varm ovn ca. i 50-60 min. Varmluft 185 grader, ellers ved 200 grader. (Prøv dig frem ved hjælp af en gaffel).

Kagen vendes og bages ca. 10 min. med bagsiden opad.

Flæk kagen på midten, når den er afkølet, den skal være helt kold.

Kom smørcremen og 15 g sukkerfrit syltetøj i mellem. Kagen lægges sammen igen.

Kagen skæres i skiver og serveres.



Forbrug:
8 ekstra-X (mel)
1/1 dagsration fedtstof
1 dagsration sukkerfri syltetøj