Printvenlig version


morgenmad

Marengs-morgenbrød

30 g brød
1 æggeblomme
1 æggehvide
50 g skummetmælk eller minimælk
SØD
15 g sukkerfri Mirabelle marmelade (St. Dalfour)

Brødet lægges i blød i en æggeblomme pisket godt med 50 g mælk og ca. 15 dråber SØD
Når væden er opsuget, bages brødet i en 200 grader varm ovn i ca. 10-20 minutter
Når brødet er gyldent og sprødt, tages det ud af ovnen, og 15 g mirabelle syltetøj smøres på.
Derefter piskes æggehviden stiv med ca. 20 dråber SØD og lægges over.
Brødet bages igen i ovnen ved 200 grader, men denne gang i et par minutter til marengsen er gylden og sprød

Marengs-brødet smager bedst når den stadig er lidt varm, for når den bliver kold, klasker marengsen sammen

Husk også at spise en frugt.



Forbrug:
1 æg
1 brødration
en dagsration sukkerfri syltetøj
1/10 mælkeration