Printvenlig version


bagværk / kager
Æblestang

Æblestang

ca. 10 g gær
1/4 dl (25 g) lunkent vand
25 g skummetmælkspulver
30 g mel
15 g let mayonnaise
en anelse salt
en anelse SØD (3-4 dråber)
1 æble
et par dråber SØD
vanillekorn eller -essens
1 spsk vand
kanel

Æblet skrælles og skæres i små tern, der lige steges et par minutter på en lille pande eller i en gryde sammen med SØD, vanille og 1 spsk vand.
Gæren røres ud i lunkent vand, mel, skummetmælkspulver, let mayonnaise, et lille nip salt og en anelse SØD røres sammen til en ret klistret dej. Læg dejen på bagefolie og bred den ud til en firkant, ca. 1/2 cm høj, læg de stegte æblestykker på den ene halvdel af dejen og drys med kanel. Fold bagefolien henover - så den halvdel uden fyld dækker den anden, tryk dejen lidt til i kanten - og skrab så forsigtigt, så dejen øverst løsner sig fra bagefolien.
Æblestangen hæver ca. 1/2 time, inden den bages ca. 15 min. ved 200 grader.


COPYRIGHT Bettina Heede



Forbrug:
6 ekstra-X (mel)
1 frugt (æble)
1/2 dagsration fedtstof