Printvenlig version


morgenmad

Røræg med grønne asparges

75 g friske grønne asparges

1 æg
1 spsk mælk
friskkværnet peber
lidt revet muskatnød
salt
friskhakket persille, dild eller kørvel

Tilbehør:
tomat i både
30 g groft rugbrød

Dessert:
62,5 g græsk yoghurt eller 1 dl ylette
frisk frugt, fx 1 kiwi i skiver, 150 g friske jordbær eller 1 appelsin i tern.

Del de rengjorte asparges i halve på den lange led. Rist dem let på en varm pande, og drys med lidt salt. Tag dem fra panden.

Pisk ægget sammen med mælk, krydr let, og bag det på panden. Skrab ægget fra bunden med en spatel efterhånden som det sætter sig, indtil du har en fin røræg. Pas på ikke at røre - så bliver din røræg grynet.
Drys med krydderurter, læg asparges over og server med tomat i både.

Spis efterfølgende frisk frugt og yoghurt.

Tip:
Det er en god ide at bruge stegefolie på panden, når du skal lave røræg uden brug af fedtstof.



Forbrug:
1/4 mælkeration + en anelse ekstra
1 æg
1 brødportion
1 frugt