Printvenlig version


bagværk / brød

Speltbrød med krydderurter

5 dl vand
2 tsk groft salt.
1 tsk honning.
¼ pk (ca. 12 g.) gær.
200 g sigtet speltmel.
100 g Durummel.
100 g hvedemel.
Olivenolie eller æg
Rosmarin

Dejen røres ud i vandet med salt og honning.
Herefter kommes de tre slags mel i, en ad gangen.
Dejen røres med en ske og skal have konsistens som tyk havregrød. Dejen drysses med et tyndt lag mel.
Kom låg på og stil dejen i køleskabet i 6-7 timer eller til næste morgen. (Kan også hæve ved stuetemperatur i ca. 3 timer).
Efter endt hævning røres dejen let igennem med en ske. Ovnen og bagepladen varmes op til 220 grader.
Herefter kommes bagefolien og dejen på, dejen bredes ud til en firkant med en ske, og smøres med olie eller æg og drysses med rosmarin.
Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til overfladen er lysebrun og kanterne er sprøde. Køles af på en rist.

Er fryseegnet.

Se også disse opskrifter med spelt: Speltbrød, Brusebadsboller med spelt, Speltboller, Speltboller - eller brød, Thors speltbrød.



Forbrug:
(ingen informationer om forbrug)