Printvenlig version


bagværk / brød

De travles speltbrød

(2 brød i forme)

5 g gær
½ ltr. koldt vand
2 tsk. groft salt
½ spsk. olivenolie
1 tsk. rørsukker
ca. 625 g sigtet speltmel

Opløs gæren i vandet.
Bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen grundigt.
Brødene afvejes til ca. 775 g. De slås op og lægges i to smurte forme.
Brødene koldhæver natten over i køleskab.
Næste dag hæver brødene i 1-1 1/2 time ved stuetemperatur og pensles med vand.
Bagetiden er ca. 50 minutter ved 200 grader.

Se også disse opskrifter med spelt: Speltbrød, Brusebadsboller med spelt, Speltbrød med krydderurter, Speltboller - eller brød, Thors speltbrød, Speltboller.



Forbrug:
(ingen informationer om forbrug)