Printvenlig version


bagværk / brød

Thors speltbrød

3 brød á 750 g i forme

Opskrift fra "Fremtidens brød af fortidens brød" af Jørn Ussing Larsen

125 g Speltklid 
500 g Speltmel
ca. 425 g sigtet speltmel
(eller i alt 1050 g speltmel i stedet for de ovennævnte ingredienser)
12 spsk sesamfrø
2 spsk salt
1 liter tempereret vand, 37-40º
2 g gær (svarende til to ærter)

Bland speltklid, speltmel, sesamfrø og salt. Rør gæren ud i lidt vand, før alle ingredienserne røres sammen med sigtet speltmel.
OBS ! Gem ca. 150 g sigtet speltmel til den sidste æltning og opslåning af brødene. Dejen skal hæve under låg ved stuetemperatur i 8 timer.
Dejen deles i tre lige store dele. Brødene slås op og lægges i tre velsmurte, rustfri stålforme.
Formene med brødene sættes på en plade eller rist, nederst i en kold ovn. Ovnen sættes på enten over eller under varme på 50-60º. Efter 15 minutter hæves temperaturen til 175-200º.
Brødene bages i ca. 1 1/2 time, til kernetemperaturen er 98º.

Se også disse opskrifter med spelt: Speltbrød, Brusebadsboller med spelt, Speltbrød med krydderurter, Speltboller - eller brød.
 



Forbrug:
(ingen informationer om forbrug)