Printvenlig version


bagværk / frokostkager

Chokoladekage med pære og ananas

(2 frokostportioner)

4 æg
60 g let mayonnaise
80 g skummetmælkspulver
4 tsk bagepulver
4 tsk flydende sød
60 g mel
4 tsk vanilleessens
1 moden pære eller 2 halve sukkerfri syltet pærer
125 g usødet ananas fra dåse
2 spsk ananassaft
4 tsk kanel
4 tsk kakao (gerne Valrhona)

Pære og ananas blendes sammen og de øvrige ingredienser tilsættes og blandes godt. Dejen hældes i passende form og bages ved 180 grader i ca. 45-60 minutter. Læg gerne stanniol over de sidste 30 minutter, så kagen ikke bliver for mørk.
Del kagen til 2 dage.
Husk at kagen skal spises til frokost, og der skal spises 300 g grøntsager og 30 g brød yderligere.
Kagen kan evt. deles i 4 - så skal der bare til hvert stykke spises et æg til grøntsagerne og brødet.



Forbrug:
pr. halve kage:
2 æg
1/1 dagsration fedtstof
8 ekstra-X (mel+kakao)
1 frugt