Printvenlig version


bagværk / kager
Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Dej:
12,5 g gær
25 g kærnemælk
30 g let mayonnaise
40 g mel
20 g skummetmælkspulver
evt. en anelse vand

Creme:
50 ml minimælk
5 g buddingpulver (eller maizena + lidt vanilleessens)
lidt flydende sødemiddel

evt. 15 g sukkerfri syltetøj

evt. glasur:
5 g god kakao (gerne fra Valrhona)
en anelse vand
flydende sødemiddel

Dejen røres sammen til en klistret dej og fordeles til 2 boller på bagepapir, lav en lille fordybning i hver. Hæver 1/2 time.

Kog cremen op og lad den køle lidt af, smag til med sødemiddel.

Cremen fyldes i fordybningerne, evt. sammen med 15 g sukkerfrit syltetøj.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Rør evt. en tyk chokoladeglasur og pynt bollerne.


COPYRIGHT Bettina Heede



Forbrug:
3/20 mælkeration
1/1 dagsration fedtstof
9 ekstra-X (mel+buddingpulver/maizena) + evt. 1 ekstra-X (kakao)
evt. 1 dagsration sukkerfri syltetøj