Printvenlig version


bagværk / brød

Speltboller

25 g gær
7 dl koldt vand
2 spsk olivenolie
1 spsk salt
1 spsk honning
100 g valset spelt eller havregryn
ca. 800 g speltmel
blå birkes, valset spelt eller havre til drys

Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt olie, salt, honning og valset spelt. Rør dejen glat med speltmel.
Dejen skal være en smule klistret. Dæk skålen med plastfilm og sæt den i køleskabet natten over.
Rør dejen igennem og sæt den ved hjælp af en ske på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys bollerne med blå birkes, valset spelt eller havre og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Spray dem evt. med vand, inden de stilles i en varm ovn ved 225 grader i ca. 15-20 min. - afhængig af størrelsen på bollerne.

Se også disse opskrifter med spelt: Speltbrød, Brusebadsboller med spelt, Marias Speltbrød, De travles speltbrød, Speltbrød med krydderurter, Speltboller - eller brød, Thors speltbrød.



Forbrug:
vej 30 g bolle af pr. brødportion