Printvenlig version


bagværk / kager
Kanelsnegle

Kanelsnegle

20 stk.

Dej:
60 g vand
25 g gær
60 g let mayonnaise
140 g mel
80 g skummetmælkspulver

Fyld:
250 g revne æbler
ca. 1-1 1/2 tsk SØD - afh. af smag
vanillekorn af 1 vanillestang
ca. 10 g kanel

Vandet lunes i og gæren røres i.
Rør herfter let mayonnaise, mel og skummetmælkspulver i - det hele æltes godt sammen. Dejen rulles tyndt ud til en aflang firkant. Lad dejen hæve lidt, mens fyldet laves.
Æblerne skrælles og rives groft. Blandes med SØD, kanel og vanillekorn. Fyldet smøres på dejen - lad den ene kant på den lange led være fri for fyld, så den kan hæfte, når dejen rulles sammen. Rulles sammen på langs til en pølse, hen imod den side, hvor der ikke er fyld på kanten. Tryk dejen godt sammen, så den hæfter. Skæres ud til 20 snegle. Lægges på bagepapir og trykkes evt. lidt flade. Lad sneglene hæve i ca. 20 min. Bages ca. 10 min. ved 200 grader.

Tip:
Smør lidt sukkerfri syltetøj (fx Mirabelle fra St.Dalfour) på toppen af sneglene, før de kommer i ovnen - så bliver de helt "glaserede" og smager sødere.
- eller put evt. chokoladeglasur på efter bagning.

Chokoladeglasur (20 snegle):
20 g usødet kakao (gerne Valrhona)
2 tsk Sød
lidt vanillekorn ell. lidt vanilleessens
ca. 4 tsk vand



Forbrug:
pr. 5 kanelsnegle:
1/2 dagsration fedtstof
7 ekstra-X (mel) + evt. 1 ekstra-X (kakao)
1/2 frugt
evt. sukkerfri syltetøj