Printvenlig version


bagværk / frokostkager

Roulade

(frokostportion)

2 æg
2 spsk Strø SØD


- piskes i mindst 10 min, da det gør dejen mere luftig og fyldig.

15 g hvedemel
15 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver

- blandes og vendes forsigtigt ned i æggemassen

Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og lav en firkantet flad kage - den bliver ret stor.
Bagetid er ca. 5-10 min ved 190 grader alt efter tykkelsen på dejen. Hold øje med kagen den må endelig ikke få for meget.

Når den kommer ud af ovnen, vendes kagen over på et nyt stykke bagepapir, og det brugte trækkes af kagen. Læg herefter et fugtigt klæde over, mens den køler af.

Fyld:
Blendende jordbær (eller anden frugt) stivnet lidt med 2 blade husblas, som smøres på, når massen er en mere fast konsistens.

- eller

Bailey-creme:
1 dl. skummetmælk
62,5 g. græsk yoghurt
1 tsk flydende SØD
1 tsk vanille essens eller 1 stang vanille
1 tsk bali-ekstrakt


- alt dette blandes og smelt så 2 blade husblas som, når det er kølet af kommes i massen
Når det er cremeagtigt i konsistensen smøres det på kagen, som ved hjælp af bagepapiret laves til en roulade.

Rouladen skal, efter fyldet er kommet i, lægges med samlingen nedad og sætte sig lidt.
Du kan evt. tilsætte lidt kakao (ca.5 g) til dejen og dermed lave en chokolade roulade.



Forbrug:
2 æg
6 ekstra-X + evt. 1 ekstra-X (kakao)
+ fyld!