Printvenlig version


bagværk / frokostkager

Kaffe kage

(frokostportion)

1 æggeblomme
1 tsk vanillieessens
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
2 tsk mel
1 tsk SØD
lidt grapefrugt- eller citronskal
1 æggehvide
1 æble
15 g St. Dalfour Mirabelle marmelade

Æggeblomme, vanilleessens, bagepulver, kanel, mel, SØD og lidt skal fra citrusfrugt blandes. Æggehviden piskes stiv og vendes forsigtig i massen.
Æblet skæres i tern og lægges i bunden på en souflléskål.
Massen hældes over æbleternene. Kagen bages ved 180 grader i ca. 30 min. Pyntes med et drys kanel og mirabelle marmelade.

Husk at denne kage er en del af din frokost - du skal derfor spise 30 g brød, 300 g grøntsager og 1 æg eller 1/2 portion kød, fisk eller fjerkræ inden. Spis derefter kagen til en kop kaffe.



Forbrug:
1 æg
2 'ekstra'X
1 frugt
1 dagsration sukkerfri syltetøj