Printvenlig version


bagværk / frokostkager

Fastelavnsboller (med æg)

(frokostportion)

Dej:
30 g let mayonnaise
12,5 g gær (1/4 pakke)
1 æggeblomme
SØD
45 g mel
1/4 dl mælk

Dejen røres sammen og formes til 2 boller på bagepapir, lav en lille fordybning i hver.
Hæver 1/2 time.

Creme:
1 æggehvide
3/4 dl mælk
5 g mel
SØD
Vanilleessens - eller korn fra vanillestang
Ca. 8-10 dråber gul frugtfarve (kan udelades)

Æggehviden piskes med med mel, mælk, SØD og vanilleessens. Koges op så cremen bliver tyk.

Cremen fyldes i fordybningerne sammen med 15 g sukkerfrit syltetøj.
Bages i ovnen på bagepapir ved 200 grader i 15min.

HUSK at spise yderligere 300g grøntsager + 30 g brød + 1 æg eller 1/2 ration af kød, fisk, eller fjerkræ.

Evt. ekstra creme til:
125 g græsk yoghurt 10% røres med korn af 1 vanillestang samt smages til med SØD. Spises ved siden af eller henover.



Forbrug:
1/1 dagsration fedtstof
1 æg
10 ekstra-X
1/5 mælkeration
1 dagsration syltetøj

evt. ekstra-creme:
1/2 mælkeration