Printvenlig version


desserter / frugt-desserter + bagværk / kager

Smuldreæblekage

125 g æble
lidt stødt kanel
30 g hvedemel
30 g skummetmælkspulver
SØD efter smag
30 let mayonnaise

125 g græsk yoghurt 10%

Smuldr mel, skummetmælkspulver og let mayonnaise sammen.
Kom lidt SØD i og bland godt. Dejen skal ikke hænge sammen, men være arbejdet så godt igennem, at den er blevet fint smuldret.
Tænd ovnen på 175 grader.
Skyl og skræl æblet og fjern kernehuset.
Skær æblet i tynde både og læg dem i et ovnfast fad eller lille tærteform.
Drys lidt kanel mellem æblerne.
Dæk æblerne med smuldredejen og bag kagen i den 175 grader varme ovn i ca. 45 min. - hold øje med dejen, den må ikke blive mørk, men gerne gyldenbrun.

Smuldrekagen serveres lun med en creme rørt at iskold græsk yoghurt, SØD og vanille.



Forbrug:
1 frugt
6 ekstra-X (mel)
1/1 dagsration fedtstof
1/2 mælkeration