Printvenlig version


bagværk / kager
Wienerbrødsstang

Wienerbrødsstang

12,5 g gær
25 g lunkent vand
20 g skummetmælkspulver
30 g mel
10 g letmayo
en anelse salt
en anelse SØD (3-4 dråber)

sukkerfri syltetøj

Røres sammen til en klistret dej, læg dejen på bagefolie og bred den ud til en firkant, ca. 1/2 cm høj, læg hindbærsyltetøj på den ene halvdel af dejen - eller læg creme først og dernæst syltetøj. Fold bagefolien henover - så den halvdel uden fyld dækker den anden, tryk dejen lidt til i kanten - og skrab så forsigtigt, så dejen løsner sig fra bagefolien.
Wienerbrødsstangen hæver 1/2 time, inden den bages 15 min. ved 200 grader.
Når den er afkølet kan der smøres eller sprøjtes chokoladeglasur på.

evt. chokoladeglasur af:
5 g usødet kakao (gerne Valrhona)
1/2 tsk Sød
1 knsp vanillekorn ell. lidt vanilleessens
ca. 1 tsk vand.

Røres til en lind 'glasur'.

Evt. creme af:
100 g mælk
10 g vanille buddingpulver
lidt Sød


Kan koges op i micro-ovnen (ca. 1 1/2 min) til en fast creme - køles lidt af før brug.



Forbrug:
6 ekstra-X (mel) + evt. 2 ekstra-X (buddingpulver) + evt. 1 ekstra-X (kakao)
sukkerfri syltetøj afhængig af forbrug
1/3 dagsration fedtstof
evt. 1/5 mælkeration til creme