Printvenlig version


bagværk / kager

Muffins (grundopskrift)

12 g gær
1/4 dl vand
15 g skummetmælkspulver
30 g mel
15 g let mayonnaise
en anelse salt
lidt SØD

Rør dejen sammen og sæt den i muffinsforme med en ske, da dejen klistrer meget. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Variation:
Lav evt. en creme ud af ca. 1/2 dl skummetmælk og 5 g maizena, og smag til med SØD og vanillieessens. Kom det ovenpå dejen med sukkerfri syltetøj, inden de bages.

Hvis man kun vil bruge dejen, kan man lægge æble, abrikossyltetøj og kanel eller svesker eller pære og kanel på.

Disse muffins er tilladt at spise til eftermiddags- eller aftenkaffen.



Forbrug:
6 ekstra-X
1/2 dagsration fedtstof

evt. 1/10 mælkeration (mælk)
+ 1 ekstra-X (maizena)
evt. sukkerfri syltetøj