Printvenlig version


bagværk / kager

Fyldig julekrydderikage

150 g fintrevne gulerødder
80 g svesker, klippet i små stykker
50 g skummetmælkspulver
30 g mel
30 g let mayonnaise
15 g sukkerfri appelsinmarmelade (fx St.Dalfour)
3-5 g julekrydderiblanding af kardemomme, kanel, allehånde og ingefær
5 g bagepulver
sødemiddel efter smag
lidt vanillekorn eller -essens

Ingredienserne blandes godt sammen og kommes i en form ca.15-18 cm i dia. Brug gerne en silikoneform eller kom bagefolie eller bagepapir i formen.
Bages i en varm ovn i ca. 60 min. Varmluft 185 grader, ellers ved 200 grader. Kom evt. folie over kagen, hvis den begynder at blive for mørk og prøv dig frem ved hjælp af en gaffel eller strikkepind, om den ved at være færdig.

Kagen vendes og bages ca. 10 min. med bagsiden opad.

Kagen smager bedst, når den er afkølet helt.

Tip:
Brunkagekrydderi kan evt. bruges i stedet for den hjemmelavede krydderiblanding.



Forbrug:
2 frugter
6 ekstra-X
1/1 dagsration fedtstof
1 dagsration sukkerfri syltetøj