Printvenlig version


bagværk / kager + bagværk / småkager

Chokoladekiks med creme

Dej:
30 g let mayonnaise
25 mel
30 g skummetmælkspulver
ca. 1/2 tsk SØD eller efter smag
2,5 g kakao (gerne Valrhona)

Creme:
31,5 g græsk yoghurt
2,5 g kakao (gerne Valrhona)
lidt vanillekorn eller -essens
SØD efter smag

Dejen røres sammen, deles i 4 klatter, der trilles til kugler og trykkes til flade kiks og lægges på en bageplade. De bages 5 min. på hver side ved 200 grader. Kig til dem, de må endelig ikke blive for mørke.
De lægges til afkøling på en bagerist.

Mens kiksene køler af, røres cremen sammen.

Når kiksene er kolde lægges de sammen to og to med creme imellem.

Tip:
Cremen kan tilsættes et par dråber orangeolie eller orangelikøraroma - eller hasselnøddearoma, nougataroma, pebermynteessens eller lign. - hvad du nu har lyst til.



Forbrug:
1/1 dagsration fedtstof
6 ekstra-X
1/8 mælkeration