Printvenlig version


diverse / søde sager + bagværk / kager
Bettinas konfektkagestykker

Bettinas konfektkagestykker

250 g fintrevet gulerod
80 g skummetmælkspulver
15 g kakao (gerne Valrhona)
120 g fintskårne svesker (eller friske dadler uden sten)
30 g sukkerfri appelsinmarmelade
flydende sødemiddel efter smag
ca. 1 tsk vanillekorn

Glasur:
15 g kakao (gerne Valrhona)
ca. 1 tsk flydende sødemiddel
ca. 1/2 tsk vanillekorn
ca. 3-4 tsk vand

Søde appelsinjulienne:
appelsinskal af 2 appelsiner
1 1/2 dl vand
3-4 tsk flydende søddemiddel
lidt vanillekorn

Alle ingredienserne til dejen røres grundigt sammen.
Fordeles i en form eller på et stykke bagefolie - ca. 15x15 cm. Dækkes med sølvpapir og bages ved 150 grader i 2 timer. Den kan evt. vendes de sidste 15 min. af bagetiden.

Glasuren røres sammen til en tyk kakaocreme.

Appelsinskal af 2 appelsiner strimles med et juliennejern. Puttes i en gryde med vand, sødemiddel og vanillekorn. Det skal stå og småsimre uden låg til alt vand er fordampet. Lægges herefter på et stykke køkkenrulle og tørrer.

Når kagen er bagt skal den køle helt af - herefter fordeles chokoladeglasuren i et tyndt lag. Den skæres ud i 24 konfektstykker og pyntes med søde appelsinjulienne.

Konfektstykkerne kan sagtens fryses, men de holder sig også fint længe i køleskabet.

OBS! Der er uenighed vedr. brug af friske dadler i kostplanen - derfor bruges svesker i opskriften i stedet for, der kan bruges friske dadler, hvis man ønsker dette, de giver en god sødme.


COPYRIGHT Bettina Heede



Forbrug:
(pr. 4 stykker konfekt)
1 ekstra-X (kakao)
1/2 frugt (friske dadler eller svesker)
5 g sukkerfri syltetøj