Printvenlig version


bagværk / kager

Æblekage

20 g mel
60 g skummetmælkspulver
2 tsk bagepulver
15 g let mayonnaise
100 g græsk yoghurt
ca. 1 1/2 tsk flydende SØD
ca. 1/2 tsk vanillekorn eller 1 tsk vanilleessens
evt. kanel
1 æble i tynde både

Bland mel, skummetmælkspulver og bagepulver sammen. Kom let mayonnaise, græsk yoghurt, SØD, vanille og evt. kanel i - og rør dejen godt sammen.
Kom dejen i en lille bageform. Skær æblet i tynde både og læg dem i et pænt mønster på dejen. Drys evt. lidt kanel over æblerne.
Kagen bages i en 200 grader varm ovn i ca. 25-30 min.

Tip:
Server evt. kagen med en creme af lidt græsk yoghurt, der er smagt til med en anelse SØD og vanille.

Kagen kan fryses.



Forbrug:
4 ekstra-X (mel)
1/2 dagsration fedtstof
2/5 mælkeration (+ evt. ekstra græsk yoghurt til creme)
1 frugt