Printvenlig version


bagværk / kager + desserter / mælke-desserter
Heedes æbleskiver

Heedes æbleskiver

ca. 7-9 stk

45 g hvedemel
ca. 1/4 tsk natron
ca. 1 tsk flydende SØD
1 lille nip salt
ca. 1/4 tsk kardemomme
evt. 1 knsp vanillekorn eller et par dråber vanilleessens
lidt revet citronskal (usprøjtet)
125 g kærnemælk

1 tsk flydende margarine til stegning

Bland mel, natron, kardemomme, revet citronskal, salt og evt. lidt vanillekorn eller et par dråber vanilleessens. Pisk kærnemælken i og smag til med flydende SØD.
Fordel 1 tsk flydende margarine på en slip-let æbleskivepande og kom ca. 1 spsk dej i hvert hul. Sørg for at æbleskiverne er blevet brune, før du begynder at vende dem. Vend dem derefter halvt rundt og lad denne side brune, inden du vender æbleskiverne helt rundt og lader dem bage færdigt.
Servér æbleskiverne med 15 g sukkerfri syltetøj.

Opskriften kan selvfølgelig halveres - men de smager nu super godt ;o)

Tip:
Brug evt. revet appelsinskal (usprøjtet) i stedet for citronskal.
Æbleskiverne kan evt. tilsættes et par dråber cognac-, whisky- eller romessens - eller evt. andre essenser efter smag og behag.



COPYRIGHT Bettina Heede



Forbrug:
9 ekstra-X (hvedemel)
1/4 mælkeration
1 dagsration fedtstof til stegning
1 dagsration sukkerfri syltetøj