Printvenlig version


bagværk / kager
Lagkage i julestemning

Lagkage i julestemning

6 stykker

Bund:
300 g squash
90 g skummetmælkspulver
90 g hvedemel
4 tsk bagepulver
ca. 2 tsk vanilleessens eller lidt vanillekorn
ca. 1 - 3 tsk SØD efter smag
ca. 1 tsk stødt kanel
ca. 1 tsk stødt kardemomme
ca. 1 tsk stødt ingefær
ca. 1 tsk stødt allehånde

Alle ingredienserne blendes godt sammen til en ensartet flydende dej. Dejen deles i 3 portioner og hver portion hældes i et tyndt lag i en rund form ca. 20 cm i dia. - gerne af silikone eller foret med bagepapir.
Sættes i en 180 grader varm ovn og bages ca. 15 min.
Lad afkøle lidt i formen, inden lagkagebunden lirkes forsigtigt ud og afkøles helt. Det tager lidt tid, hvis man kun har en form.

Creme:
5 dl skummet- eller minimælk
5 dl friskpresset appelsinjuice/saft
60 g maizenamel
vanillekorn eller -essens efter smag
SØD efter smag - afhænger af appelsinjuicens sødme

Alle ingredienser til cremen piskes sammen og koges op til det tykner. Når cremen er som en godt tyk sauce hældes den i en skål, hvor den køles helt af. Pisk den kolde creme igennem og smag den evt. til med ekstra vanille og SØD, hvis det behøves.

Glasur og pynt:
125 g græsk yoghurt 10 %
vanillekorn eller -essens
lidt SØD
både fra 2 store eller 4 små mandariner eller clementiner

Lagkagebundene kan evt. dryppes med lidt orangelikør-aroma. Kom halvdelen af cremen på den ene bund. Læg en bund ovenpå og kom resten af cremen på, læg den sidste bund på som top.
Lagkagen må gerne trække nogle timer på køl efter den er lagt sammen. Vent evt. med at pynte med glasur og mandarinbåde til den skal serveres.
Lagkagen deles i 6 lige store stykker og serveres.


COPYRIGHT Bettina Heede



Forbrug:
PR. STYKKE:
5 ekstra-X (hvedemel + maizenamel)
1/4 mælkeration (mælk + græsk yoghurt)
1 frugt (appelsinjuice + mandarin/clementin-både)