Printvenlig version


desserter / mælke-desserter + desserter / frugt-desserter

Kold ingefærsuppe med pærekompot

skal af 1/4 citron
1 dl vand
SØD
ca. 1 tsk frisk, fintrevet ingefær
125 g græsk yoghurt 10%

Pærekompot
1/2 skrællet, fast og moden pære i tern
SØD
en anelse vand
1/2 appelsin
ca. 2 tsk friskpresset citronsaft
1 tsk majsstivelse, fx maizena
lidt orangelikøressens

Pynt:
Friske citronmelisseblade.

Citronskal, vand, SØD og ingefær koges i en gryde ved svag varme, under låg, i ca. 15 min. Si lagen og stil den i fryseren i ca. 1-2 timer. Lav imens kompotten.

Pæren skæres i tern og koges sammen med en anelse vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Skær skal og hinder af appelsinen. Skær appelsinfileterne fri - gem saften. Bland citron- og appelsinsaft og rør maizena i. Rør jævningen i kompotten og lad den koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt orangelikøressens og appelsinfileter og smag til.

Ved serveringen:
Pisk eller blend yoghurten og den frosne lage sammen.
Anret suppen i en tallerken med den lune kompot i midten - pynt med citronmelisse. Servér straks.



Forbrug:
1/2 mælkeration
1 frugt
1 ekstra-X (majsstivelse)