Printvenlig version


bagværk / kager
Hjerte-kage

Hjerte-kage

2 stk

Dej:
40 g groftrevet squash
15 g skummetmælkspulver
15 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
5 dråber mandelessens
1/2 tsk vanilleessens
ca. 1/4-1/2 tsk SØD efter smag

Creme:
62,5 g græsk yoghurt 10 %
ca. 10 dråber SØD
ca. 15 dråber vanilleessens
1 blad husblas

Hindbærgelé:
100 g hindbær (friske eller frosne)
1 spsk vand
2 blade husblas
ca. 1/2-1 tsk SØD efter smag

Squashen skrælles - fjern evt også store kerner - og riv den groft. Bland med resten af ingredienserne til dejen. Rør dejen godt sammen, til squashen begynder at afgive væde, så dejen bliver flydende. Fordel dejen i 2 hjerte-muffinsforme - helst af silikone. Bages i en varm ovn ved 180 grader i ca. 15 min.
Lad kagerne afkøle lidt i formen inden de forsigtigt lirkes ud.
Læg bunden opad og dæk med et stykke madpapir, hvorpå der lægges et lidt tungt skærebræt - så de ligger i pres.

Hindbærrene koges sammen med vand, mos dem godt og lad hindbærsaucen koge lidt ind. Læg imens husblassen i blød i koldt vand 5-10 min. Vrid vandet af og kom den i den varme hindbærsauce. Hindbærsaucen fordeles nu i 2 hjerte-muffinsforme - helst silikone. Sættes i køleskabet til de er stivnet helt. Lirkes herefter forsigtigt ud.

Læg 1 blad husblas i blød i koldt vand i 5-10 min. Vrid vandet af og smelt den over vandbad, i 10 sek. i microen på optøningsprogram eller ved at komme et par dråber kogende vand ved, mens der røres. Lad husblassen afkøle lidt, mens yoghurten smages til med SØD og vanille. Rør den afkølede husblas i yoghurten, der ikke må være for kold, mens der røres kraftigt.

Fordel cremen i et tykt lag på hver af de to hjertemuffins, fordel det pænt og læg et hjerte af hindbærgelé ovenpå hver. Gnid kanten af cremen pæn - og sæt hjertekagerne på køl min. 1 time, eller til de skal serveres. De bliver ekstra gode af at blive lavet i god tid. Tag dem dog ud af køleksabet lidt inden de serveres, så de ikke er helt så kolde.

Tip:
Tilsæt lidt kanel og fintrevet appelsinskal (usprøjtet) til enten cremen eller hindbærgeléen, hvis du serverer kagerne til jul - eller kanel til cremen og lidt appelsinskal til geléen. Pynt evt. også kagerne med strimlet appelsinskal på toppen.


COPYRIGHT Bettina Heede



Forbrug:
PR. STK:
1 1/2 ekstra-X (mel)
1/8 mælkeration
1/2 frugt