Printvenlig version


morgenmad

Amerikansk brunch

(morgenmad + frokost)

Brunchen består af:
Lufttørret skinke med asparges
Pocheret æg med spinat og svampe
Amerikanske pandekager med ahornsirup
Tyk yoghurt med vindruer
Kold eller varm kakao
Frugt: frisk ananas
Ristet brød


Røget skinke med asparges
40 g røget lufttørret skinke i skiver
40 g friske grønne asparges

Aspargesene koges møre i letsaltet vand. Aspargene afkøles. Den røgede lufttørrede skinke steges lynhurtigt af på en varm pande og vikles herefter om de kogte asparges.


Pocheret æg med spinat og svampe
1 æg
lidt eddike
salt
100 g friske svampe
125 g frisk spinat
salt og peber

Hæld vand i en gryde og lad det koge op. Når det koger, tilsættes lidt eddike og lidt salt. Hold vandet lige under kogepunktet. Slå ægget ud i en skål, og hæld det forsigtigt ned i vandet. Saml hviden om blommen med to skeer. Det skal pochere i ca. 3-5 minutter.

Svampene ristes i lidt hønsebouillon på en pande. Spinaten tilsættes.. Smag til med salt og peber. Lad det dampe, indtil væden er væk. Server ægget med svampe og spinat.


Amerikanske pandekager med ahornsirup
20 g hvedemel
10 g boghvedemel
10 g majsmel
1/4 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 dl kærnemælk
1 æg
SØD
kardemomme efter smag

Pandekagedejen piskes godt sammen og smages til med SØD og evt. kardemomme - lad dejen hvile et øjeblik. Steges som små tykke pandekager på en varm pande.
Gnid evt. panden med lidt olie inden stegning.

Ahornsirup:
vand
lidt husblaspulver
ahornessens
SØD

Vand og en anelse husblaspulver koges op. Køles lidt af, hvorefter det smages til med ahornessens og SØD.
Opbevares på køl.
Det er nemmest at lave med husblaspulver, men det kan lade sig gøre med alm. husblas.

Alternativt kan der serveres 15 g sukkerfri syltetøj til de amerikanske pandekager.


Tyk yoghurt med vindruer
100 g græsk yoghurt 10%
125 g vindruer
vanillekorn eller -essens
SØD

Skær vindruerne i halve og bland dem med yoghurten. Smag evt. til med lidt SØD og vanille.

Kold eller varm kakao
2 1/2 dl skummet- eller minimælk
10 g usødet kakaopulver
SØD

Mælk og kakao piskes sammen og koges op, mens der hele tiden piskes - det brænder let på. Smag til med SØD.
Serveres varm eller kold.

Retterne anrettes sammen med 60 g ristet toastbrød, 75-100 g cherrytomater og 1/4 middelstor frisk eller konserveret ananas - usødet fra dåse 125 g + 2 spsk saft.

NB! Dette er morgenmad og frokost slået sammen.



Forbrug:
2 æg + 1/2 frokostportion kød
min. 300 g grøntsager
1/1 dags mælkeration
10 ekstra-X (mel+ kakao)
evt. 1 dagsration sukkerfri syltetøj
2 frugter (vindruer + ananas)
60 g brød