Printvenlig version


bagværk / brød
Speltboller - eller brød

Speltboller - eller brød

Til ca. 30 boller eller 1 stort brød

Husk at starte på dejen dagen før det skal serveres.
Alternativt bruges 50 g gær og en hævetid på ca. 1-2 timer ved stuetemperatur.

1 liter koldt vand
25 g gær
2 spsk salt
2 tsk fennikelfrø (kan udelades)
1 spsk sukker
300 g speltmel
ca. 1 kg hvedemel

Opløs gæren i vandet sammen med sukker og salt. Rør melet og evt. frø i lidt ad gangen, gerne med en elpisker eller røremaskine. Dejen skal være klistret og lind.
Lad dejen hæve natten over i køleskabet.
Form små boller med en ske, og sæt dem tæt ved hinanden på en bageplade med bagepapir. Drys med mel og rids i overfladen med en skarp kniv. Bag ved 200 grader i 1/2 time.
Hvis du laver et stort brød af dejen, skal det bage 50-60 minutter ved 200 grader.

Se også disse opskrifter med spelt: Speltbrød, Brusebadsboller med spelt, Speltbrød med krydderurter, Speltboller, Thors speltbrød.



Forbrug:
(ingen informationer om forbrug)