tilbehør / grøntsager

Orangekål


Egne notater:

200  g hvidkål (ell. savoykål) i tynde strimler
100 g gulerod
1 appelsin
2 dl lys kalvebouillon (1/2 terning + vand)
2 tsk maizena
50 g græsk yoghurt
2 spsk hakket purløg

Hvidkålsstrimlerne koges i 1/2 minut. Vandet hældes fra, og hvidkålen "krydres" med den fintrevne appelsinskal.
Resten af appelsinen skrælles og appelsinkødet skæres i små fileter.
Guleroden skæres først i tynde skiver på skrå og derefter i tynde strimler.
Så ristes alle grøntsagerne på en pande. Bouillon tilsættes og jævnes med maizena. Det bringes i kog. Tag gryden af blusset og vend den græske yoghurt og det hakkede purløg i. Smages til med salt og peber.

Serveres til fx en kalvebøf - eller andet kød.

Tip:
Når gulerødder skal skæres i tynde skiver, kan du med fordel skære dem "i skæret" på dit rivejern og bagefter skære dem i tynde strimler med en kniv. Hvidkål kan ligeledes snittes i "skæret" - det bliver til strimler af sig selv.

Forbrug:
1 frugt (appelsin)
3 1/2 ekstra-X (bouillon+maizena)
1/5 mælkeration