Printvenlig version


desserter / tærter + bagværk / dessert-tærter+ bagværk / kager
Æble-blåbær kage med ingefærlåg

Æble-blåbær kage med ingefærlåg

1 æble
50 g blåbær (frosne kan bruges)

Ingefærlåg:
30 g let mayonnaise
20 g mel
20 g skummetmælkspulver
ca. 1/4 tsk friskrevet ingefær
ca. 10 dråber SØD - eller efter smag

Creme:
100 g græsk yoghurt 10%
vanillekorn
evt. lidt SØD

Æblet skæres i tynde både og lægges en lille tærteform. Drys blåbær over og dryp med lidt SØD.
Let mayonnaise, mel, skummetmælkspulver og ingefær blandes og smages til med en anelse SØD. Fordel herefter dejen i små klatter over frugten.
Stilles i ovnen og bages ved 200 grader i ca. 20-30 min., til den er gylden.

Servér kagen lun med creme til rørt af græsk yoghurt smagt til med vanillekorn og evt. lidt SØD.


COPYRIGHT Bettina Heede



Forbrug:
1 1/2 frugt (æble+blåbær)
1/1 dagsration fedtstof
4 ekstra-X (mel)
2/5 mælkeration