Printvenlig version


bagværk / frokostkager

Græskarkage

(frokostportion)

75 g skrællet græskar i tern (evt. Hokkaido)
2 æg
SØD efter smag
30 g hvedemel
40 g skummetmælkspulver
1/4 tsk salt
1 tsk bagepulver
1/2 tsk stødt kanel
1/4 tsk stødt muskat
30 g let mayonnaise
40 g svesker i tern


Kog græskarternene i 10 minutter i vand. Hæld vandet fra og lad græskarrene køle af.

Pisk æg og SØD skummende. Tilsæt græskar og pisk til det har blandet sig med æggeblandingen. Bland mel, salt, bagepulver, kanel og muskat i. Vend det i dejen.

Tilsæt let mayonnaise, vand, og klippede svesker. Bland det hele godt.

Hæld dejen i en form, evt. beklædt med bagepapir. Kagen bages i ovnen ved 175 grader i ca. 50 - 60 minutter - bages i nederste del af ovnen.

Lad kagen svale af i formen. Vend den ud på en rist og lad den køle af under et viskestykke. Kagen smager bedst nybagt, men den kan også opbevares køligt et par døgn.

Husk også at spise mindst 225 g grøntsager og 30 g brød - for at dække et helt frokostmåltid.

Tip:
Kan fryses, holdbarhed ca. 3 måneder.



Forbrug:
2 æg
75 g grøntsager
6 ekstra-X (mel)
1/1 dagsration fedtstof
1 frugt (svesker)