Printvenlig version


bagværk / frokostkager

Citronkage med blommekompot

(frokostportion)

Citronkage:
1 æg
ca. 1 tsk SØD eller efter smag
lidt citronsaft
lidt citronskal
vanillekorn
15 g kartoffelmel
1 knsp salt
15 g hvedemel

Blommekompot:
ca. 1/2 SØD
lidt appelsinskal
lidt citronsaft
vanillekorn
2 middelstore blå blommer i tern

Tænd ovnen på 175 grader.
Del æg i blommer og hvider. Pisk hviderne stive og dryp et par dråber SØD i under forsat piskning. Pisk æggeblommerne med SØD, vanillekorn, citronsaft og -skal. Bland kartoffel- og hvedemel med salt og vend det forsigtigt i blommerne. Vend først en tredjedel af hviderne i, dernæst forsigtigt resten af hviderne. Kom dejen i en lille form, der lige er gnedet med et stykke køkkenrulle med en anelse olie på. Bag kagen i ca. 20-30 min.

Lad blommerne koge op sammen med de øvrige ingredienser, tilsæt evt. lidt vand, så de ikke brænder på. Lad det koge til kompot.

Server den lune kompot til kagen.

Husk dette er en del af din frokost. Spis først 1 æg eller 1/2 portion fisk, kød, fjerkræ, bælgfrugter eller ost, samt 300 g grøntsager og 30 g brød. Slut af med kagen som dessert.



Forbrug:
1 æg
6 ekstra-X (kartoffelmel+hvedemel)
1 frugt