Printvenlig version


Fest-menu

Forret:
Varmrøget laks med jordskokkecreme og grønne asparges

30 g flute
60 g varmrøget laks
75 g jordskokker
30 g grønne asparges
100 g græsk yoghurt
citronsaft
salt og peber

Skræl jordskokkerne, og kog dem møre i vand i ca. 10 min. Hæld vandet fra, og lad dem afkøle. Rør yoghurten sammen med salt og peber, og smag til med lidt citronsaft.
Skær de kogte jordskokker i skiver, og vend dem forsigtigt ned i yoghurtblandingen. Anret jordskokkeblandingen på tallerknen med laksen og de letkogte asparges. Pynt med klippet dild og en citronskive.

Hovedret:
Kalveculotte med råstegte kartofler, grønsagssauté og bearnaisesauce

1 kalveculotte

Steg kalveculotten i ovnen efter anvisningen på pakken. Vej 85 g af, husk at fjerne alt fedtet fra kødet, inden det serveres.

Råstegte kartofler:
150 g kartofler
salt

Vask skrællen på kartoflerne og skær dem i 8 både. Drys dem med salt, og bag dem på bagepapir i en varm ovn ved 200 grader i ca. 25 min., til de er gyldne.
Vej 100 g af til retten.

Grønsager:
50 g champignoner i skiver
25 g forårsløg i små ringe
50 g gulerødder i små stave
50 g broccoli i små buketter
50 g cherrytomater
ca. 1/2 dl vand
1/2 tsk grøntsagsbouillonpulver
salt og peber

Varm bouillonen op, og damp alle grønsagerne undtagen tomaterne i bouillonen i ca. 5 min. Vend til sidst cherrytomaterne i og smag til med salt og peber.

Bearnaisesauce:
30 g let mayonnaise
bearnaiseessens
estragon
salt

Rør mayonnaisen sammen med bearnaiseessens og estragon, og smag til med salt.

Dessert:
Yoghurt-vanilleis med chokoladesauce og friske hindbær

Vanilleis:
125 g græsk yoghurt
2 blade husblas
1/2 tsk vanillekorn
flydende SØD

Læg husblassen i blød i koldt vand. Vrid den, når den er blevet blød, og smelt den i et vandbad. Når husblassen er kølet lidt af hældes den i yoghurten - smag til med vanillekorn og flydende SØD.
Sættes i fryseren 1-2 timer.

Chokoladesauce:
5 g usødet kakao (helst Valrhona)
flydende SØD efter smag
1-2 tsk vand

Rør ingredienserne sammen, og smag den til. Anret isen på tallerkenen, hæld chokoladesaucen over og pynt med 100 g friske hindbær.
Alternativt kan optøede frosne hindbær også bruges.



Forbrug:
30 g brød (gemt fra frokosten)
1/2 fisk + 1/2 kød
100 g begrænset grøntsag
9/10 mælkeration
1/1 dagsration fedtstof
2 frugter (kartoffel + hindbær)
1 1/2 ekstra-X (bouillonpulver + kakao)