Printvenlig version


morgenmad + diverse / syltning og saft

Jordbær-rabarber-marmelade

250 g rensede, snittede rabarber
250 g nippede jordbær
1/2 tsk stødt ingefær
Sød efter smag (eller ca. 8 tsk.)
1 spsk citronsaft
1 strimmel citronskal
1/2 tsk Atamon

De rensede rabarber snittes i 1 cm lange stykker og blandes med halverede jordbær i en gryde. Koges ved meget svag varme under låg i ca. 20 min. Pas på frugten ikke brænder på. Tilsæt evt. en anelse vand undervejs. Tilsæt ingefær, citronsaft og -skal, og kog marmeladen ca. 10 min. uden låg.
Tag gryden af varmen, fjern evt. skum og citronskal - tilsæt Atamon. Hæld marmeladen på et rengjorte og skoldede glas. Luk til med det samme.

Ingefær kan udelades eller erstattes med 1/2 vanillestang, hakket meget fint.



Forbrug:
15 g = 1 dagsration sukkerfri syltetøj